餅圖 - 線上測驗



以下測驗提供與餅圖相關的選擇題 (MCQ)。您需要閱讀所有給定的答案,然後點選正確的答案。如果您不確定答案,可以使用顯示答案按鈕檢視答案。您可以使用下一測驗按鈕檢視測驗中的新一組問題。

Questions and Answers

說明:仔細研究以下餅圖,並回答後續問題。

Students

問題 1 - 2005 年和 2006 年考慮經商的在讀學生人數之間的個體比例是多少?

A - 19:18

B - 8:7

C - 18:19

D - 12:13

答案 - A

解釋

required ratio= (1900*4/100)/ (2400*3/100) = 76:72=19:18. 

說明:仔細研究餅圖,並回答後續問題

Employees

問題 2 - 在會計和 IT 部門工作的女士人數佔該部門所有員工總數的百分比是多少?

A - 19.05%

B - 26.78%

C - 95.83%

D - 59.21%

答案 - A

解釋

Finance Department: 
Aggregate no. of workers = (14/100*8450) = 1183 
Number of ladies = (25/100*3500) = 875 
Number of men = (1183-875) = 308 
I T Department: 
Aggregate no. of workers = (34/100*8450) = 2873 
Number of ladies = (21/100*3500) = 735 
Number of men = (2873-735) = 2138 

Number of ladies working in the account and IT division = (875+735) =1610 
Aggregate number of workers = 8450 
Required rate = (1610/8450*100) % = 19.05% 

說明:下圖顯示了公共部門企業資金的來源和用途。總支出為 4000 億盧比

Use of Funds

問題 3 - 如果運營資本必須由貸款資金管理,那麼應為該目的分配多少百分比的信貸資金?

A - 25%

B - 40%

C - 56%

D - 70%

答案 - C

解釋

Loan reserves = 36.2% of 400 crores 
= Rs. (36.2/100*4000) crore = 1448 crore. 
Working capital = (20.3% of 4000) crore 
= Rs. (20.3/100*4000) crores = 812 crores. 
Required % = (812/1448*100) % = 56% 

說明:檢視下面的餅圖,並回答後續問題

Specialization

問題 4 - 在該機構學習的男性人數是多少?

A - 1665

B - 2421

C - 2025

D - 1954

答案 - B

解釋

Required number 
= (22/100*2/5+16/100*7/12+18/100*5/6+12/100*17/27+21/100*1/3+11/100*5/9) of 4500 
= (11/125+7/75+3/20+17/225+7/100+11/180)*4500 
= (396+420+675+340+315+275)*4500=2421.

說明:檢視下面的餅圖,並回答後續問題

Specialization

問題 5 - 在哪一科目中,女學生的數量最多?

A - M.S.

B - I.T.

C - 市場營銷

D - 金融

答案 - B

解釋

Number of ladies studying : 
(i) M.S = (22/100*4500*3/5) =594. 
(ii)I.T= (21/100*4500*2/3) =630. 
(iii)Marking = (16/100 *4500*5/12) =300. 
(iv)International Trade= (18/100*4500*1/6) =135. 
(v)Finance= (11/100*4500*4/9) =220. 
(vi)Banking= (12/100*4500*10/27) =200. 
Greatest number of ladies study in I.T.

說明:仔細研究下圖所示的餅圖,並回答後續問題

Monthly Expense

問題 6 - 該家庭實際支付了 4672 盧比的雜貨費用。計劃支出和實際支出在雜貨上的差額是多少?

A - 1738 盧比

B - 1672 盧比

C - 467 盧比

D - 1728 盧比

答案 - D

解釋

According to budget, expenditure on grocery= (20/100*32000)= 6400 Rs.
Required difference = Rs. (6400-4672) = Rs. 1728

說明:仔細研究下圖所示的餅圖,並回答後續問題

Expenditure On decoration

裝飾總預計支出 = 120000 盧比

問題 7 - 該家庭在室內裝飾和設計師費用上預計支出的差額是多少?

A - 10000 盧比

B - 9500 盧比

C - 7200 盧比

D - 9600 盧比

答案 - D

解釋

(cost on interior decoration)- (Architect's fee)=(19-11)%  of Rs.120000=  (120000*8/100)= Rs. 9600

說明:仔細研究下圖所示的餅圖,並回答後續問題

Career Choice

答案 - C

解釋

Clearly, the statement (c) is true.	

說明:仔細研究下圖所示的餅圖,並回答後續問題

Distribution of Proteins

問題 9 - 要顯示人體中蛋白質和其他幹物質的分佈,這些物質的圓應該在中心張成多少度角?

A - 126°

B - 54°

C - 108°

D - 252°

答案 - C

解釋

Proteins and other dry elements = (16% +14%)= 30%
Required angle = (30/100*360)° = 108°

說明:仔細研究下圖所示的餅圖,並回答後續問題

Company's Expenditures

問題 10 - 兩家公司在原材料上總共花費了多少錢?

A - 1651000 盧比

B - 1545000 盧比

C - 17981000 盧比

D - 18921000 盧比

答案 - C

解釋

Amount spent by A on raw material =14% of Rs. 35750000 = Rs. (35750000*14/100) = Rs.5005000
Amount spent by B on raw material =32% of Rs. 40550000= Rs. (40550000*32/100) =Rs.12976000
Required amount = Rs. (5005000+12976000) = Rs. 17981000
aptitude_pie_charts.htm
廣告